Никол Кидман като кралица Атлана в „Аквамен“
Никол Кидман като кралица Атлана в „Аквамен“ / Alexandra Films
Филмът "Недосегаемите" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, отбелязвайки изненадващ триумф и слагайки край на триседмичната доминация на "Аквамен", съобщават световните информационни агенции.

„Аквамен“ е най-гледаният филм у нас в края на 2018 година
 
През дебютния си уикенд на екран продукцията с елементи на драма и комедия, режисирана от Нийл Бъргър и с участието на Кевин Харт, Брайън Кранстън и Никол Кидман, е реализирала 19,5 милиона долара - двойно повече от очакваното.
Триумфът на "Недосегаемите" в бокс-офиса идва в момент, в който около Кевин Харт се вдига медиен шум. Комикът беше обявен за водещ на церемонията за наградите Оскар, но впоследствие се отказа, след като в социалните мрежи се появиха критики по негов адрес заради хомофобски изказвания в миналото. По-късно Харт заяви, че не изключва възможността да се завърне като домакин на шоуто.

Ще води ли комикът Кевин Харт церемонията на наградите „Оскар“?
 
Още по-интересното около "Недосегаемите" е, че филмът измина труден път към големия екран. Базиран върху едноименната френска продукция от 2011 г., "Недосегаемите" беше показан премиерно на кинофестивала в Торонто през 2017 г. Разпространител на филма беше компания "Уайнстийн". Излизането му обаче се отложи, след като продуцентът Харви Уайнстийн беше обвинен в сексуални посегателства от редица жени.

„Издай твоята свиня“, „Не, означава не“, „Аз Също“: Годината на „ефекта Уайнстийн“

Впоследствие компаниите Ес Ти Екс и "Лантърн кепитъл" придобиха правата за филма и съвместно с режисьора Нийл Бъргър го преработиха, за да стигне до по-широка публика.
Първоначално "Недосегаемите" беше окачествен като неподходящ за лица под 17-годишна възраст без придружител. Сега филмът излиза на екран с ограничение за деца до 13-годишна възраст.

И докато критиците и публиката не са единодушни в мнението си за "Недосегаемите", същинският победител през уикенда се оказа Никол Кидман. Австралийската звезда е в актьорския състав както на класирания на първо място филм, така и в отстъпилия на втора позиция "Аквамен".

Никол Кидман е кралица Атлана, Джейсън Момоа е синът ѝ Аквамен (СНИМКИ)
 
След три седмици на върха супергеройската продукция зае второто място с постъпления от уикенда в размер на 17,3 милиона долара. Въпреки това създателите на филма имат повод да празнуват - през уикенда "Аквамен" премина границата от един милиард долара в международния бокс-офис.
"Аквамен" става първият филм за персонаж от вселената на "Ди Си комикс" с подобно постижение от години, след като през 2012 г. "Черният рицар: Възраждане" премина границата от един милиард долара.

Джейсън Момоа - владетел на всички морета в новия си филм (СНИМКИ)
 
Трето място в класацията заема филмът "Пътят към дома" ("A Dog's Way Home") с 11,3 милиона долара.
 
На четвърта и пета позиция в бокс-офиса на Северна Америка са анимацията "Спайдърмен: В Спайди-вселената" и трилърът "Еscape Room: Играй или умри". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 9 милиона долара и 8,9 милиона долара.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА