Ще води ли комикът Кевин Харт церемонията на наградите „Оскар“?

/ Guliver/Getty Images
Кевин Харт заяви в интервю за водещата на ток шоу Елън Де Дженерис, че отново обмисля възможността да е водещ на церемонията за наградите "Оскар" следващия месец, съобщиха АП и ЮПИ.

Кой ще е водещ на Оскари 2019?

Миналия месец Американската академия за кинематографично изкуство и наука обяви Харт за водещ на церемонията, но два дни по-късно той се отказа от тази възможност след появилите се в социалните мрежи критики по негов адрес за хомофобските му шеги преди години. Той се извини за думите си, след като първоначално се опита да омаловажи негодуванието срещу него в интернет, заявявайки, че е еволюирал като личност и че не смята, че да се подиграваш на гейове е забавно.

Оскарите догодина е възможно да се проведат без водещ

Досега не е избран негов заместник като водещ на церемонията, която е планирана за 24 февруари.

"Имах невероятен и честен разговор с Кевин относно възможността да е водещ на церемонията за "Оскар"-ите", поясни Де Дженерис. Интервюто бе излъчено снощи. Елън призова киноакадемията да подтикне Харт да се завърне като водещ на церемонията. По-рано тя написа в Twitter, че вярва в прошката, във втория шанс и в Кевин.
 
Кевин Харт отказа да води церемонията за наградите Оскар

Де Дженерис качи също в Twitter видеоклип от интервюто. В шестминутното видео Харт отново се извинява за обидните си думи и пояснява, че се отказал от възможността да е водещ, защото не желаел вниманието на церемонията да е фокусирано върху негови грешки, докато същевременно се почитат успехи в киното.
БТА