Кадър от „Аквамен“
Кадър от „Аквамен“ / Alexandra Films
Историята на Аквамен от комиксите на DC Comics застана на първа позиция по зрителски интерес в последният уикенд на миналата година, сочат обобщените данни от киносалоните у нас.

Никол Кидман е кралица Атлана, Джейсън Момоа е синът ѝ Аквамен (СНИМКИ)

Екшънът за героя, наследник на подводното кралство, но отгледан в света на хората, е гледан от 42 931 зрители и има 494 555 зрители за първия си уикенд на екран в България.
"Аквамен" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка за трета поредна седмица, а в световен мащаб филмът с Джейсън Момоа натрупа 940,7 милиона долара.

Джейсън Момоа - владетел на всички морета в новия си филм (СНИМКИ)

Кадър от Аквамен
Кадър от „Аквамен“ Alexandra Films

На втора позиция в българския боксофис е "Мери Попинз се завръща", продължение на историята от игралния филм от 1964 година, създаден по едноименната книга на Памела Травърз.
 
Историята на най-известната бавачка в света е вече десет дни на екраните у нас и за това време са я гледали 33 967 зрители и има 294 744 лева приходи от билетите им.

Емили Блънт като Мери Попинз в Мери Попинз се завръща
Емили Блънт като Мери Попинз в „Мери Попинз се завръща‘ Форум Филм България

На трето място е анимацията "Астерикс: Тайната на вълшебната отвара", създаден по комиксите на французите Рене Госини и Албер Юдерзо. Приключенията на галското село в търсенето на заместник на Гетафикс из територията на Галия е гледано от 25 669 зрители и има 219 920 зрители за десетте дни на екраните у нас.
 
Четвърта позиция е за друга анимация - "Гринч". След месец и половина на екраните у нас филмът по книгата "How the Grinch Stole Christmas" на Доктор Сюс е гледан от 127 604 зрители и има 1 235 339 лева от билетите им.
 
На пето място е "Бъмбълби" - историята започнала от поредицата "Трансформърс". Случващото се през 1987 година на една автоморга, където младият Чарли "съживява" своят VW Beetle, е гледано от 29 737 зрители и има 337 758 зрители за десетте дни на екраните у нас.
Шести по ред е биографичният "Бохемска рапсодия" по сценария на Антъни Маккартън. Историята на основополагащата в рокеднрол-музиката група "Куин" от 1970 г. до 1985 година е проследена от вече 142 121 зрители и има 1 330 556 лева от билетите им за вече два месеца на екраните у нас.

Рами Малек в легендарния костюм на Фреди Меркюри в „Бохемска рапсодия“ (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
На седмо място е романтичният "Втори шанс" с Дженифър Лопес в главната роля. Случващото се с 40-годишната Мая, която с помощта на "подарък" от кръщелника си започва нова работа, и открива изгубената си дъщеря, е на екраните вече трета седмица и за това време е гледано от 28 432 зрители и има 266 274 лева приходи.

Кадър от Втори шанс
Кадър от „Втори шанс“ Lenta

На осма позиция е анимацията "Спайдър-мен: В Спайди-вселената" по комикса на Брайън Майкъл Бендис и Сара Пичели от 2011 година. Приключенията на Майлс срещу злия Кингпин са гледани от 27 034 зрители и има 260 462 лева приходи за трите седмици у нас.
 
Девето място е за "Робин Худ: Началото" по класическата история за разбойника, помагащ на бедните и онеправданите. Историята, преплетена върху легендарния сюжет и съвременния му прочит, е вече месец на екраните у нас и за това време са я гледали 33 821 зрители и има 308 107 лева приходи.
 
На десето място е приключенският "Смъртоносни машини", създаден по първата от четирите книги на Филип Рийв.
Постапокалиптичната история за времето, в което градовете се движат в търсене на ресурси и по-малки градове, които да "погълнат", е от месец на екраните у нас и за това време са я гледали 38 285 зрители и има 427 407 лева приходи.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА