Актьорът Юлиан Вергов не обича клишетата и етикетите, които хората му поставят, но този на секс символ го преследва от години. Но за Вергов това важи с пълна сила, когато казваме, че е един от най-обичаните български актьори. А този сезон определено сме късметлии - той е член и на журито на "Като две капки вода", и е в главната роля на новия български сериал "Отдел Издирване".

"Моят герой се казва Камен Петков и е шеф на отдел "Издирване". Издирваческата дейност се оказа много интересна - всеки един детайл от местопрестъплението е от значение. По принцип е много трудно да се разказва подобен тип истории, но е много интересно, защото постоянно изскачат нови и нови улики и се стига до желания резултат - положителен или отрицателен", разказва Вергов. Заедно с колегите си той е бил обучен от специалисти как да държи оръжие, как да стреля и какво е нужно на един полицай, за да бъде перфектен в работата си.
 


Какъв обаче е Вергов извън сценичните прожектори? Каналът "Social Virals" във vbox7 разказва:

Той е човек с мнение, с позиции, защитава каузи. И говори открито за всичко, без да ангажира някого с възгледите си, но и без да се съобразява дали думите му ще бъдат приети с усмивка, или с доза негативизъм.

Категоричен е, че на обществото ни му е нужно повече смирение и емпатия, тъй като агресията в общуването и живеенето е достигнала критични размери, пише сп. Story. И страхът не му е чужд. Страхът от загубата на близки хора, който с пълна сила изпита през изминалите години, най-вече от неочакваните си раздели с приятели от актьорските среди. 

Юлиан Вергов с награда за най-добър актьор (СНИМКИ)

Свободата е това, което води Юлиан напред. Затова, когато го срещнеш из столичните улици, той или се разхожда пеша, или кара любимото си колело. Рядко се качва на автомобил. Обича свободата - и в личния живот, и в творческата работа. Обича и спонтанността. Не си пада по дълго организираните пътувания, а просто взима решение, купува си билет и заминава. Почивките му са основно в Европа, защото за по-далечни дестинации няма много време, а и далечните пътувания са свързани с така неприятната за него тежка организация.

Юлиан Вергов държи личния си живот далеч от медийното внимание. Но неговата най-голяма любов е дъщеря му Алена. По всичко личи, че тя е решила да последва пътя на баща си и в професионалното си развитие и да стане актриса. Двамата вече са си партнирали на екрана и въпреки че татко й е категоричен, че няма лесно да й се получат нещата в професията, все пак е готов да я подкрепи в желанията й.