И пикник за ЧРД на кралица Елизабет Втора
И пикник за ЧРД на кралица Елизабет Втора / Guliver/Getty Images

Тридневните частвания във връзка с 90-годишния юбилей на кралица Елизабет Втора достигат своята кулминация в неделя с провеждането на гигантски пикник с участието на 10 000 души пред Бъкингамския дворец, предава АФП.

Британската кралица празнува официалния си рожден ден (СНИМКИ)

Огромното стрийт парти започна в 12.00 ч. местно време и ще приключи към 16.30 ч. Още от сутринта лондончани и гостите на столицата започнаха да се събират на парадния булевард "Дъ Мол" пред кралската резиденция. В този участък бяха разпънати 500 маси, на които имаше картички-покани.

Участниците в пикника имат право на достъп от 10.00 ч. местно време, когато се раздават и първите кошници с храна. В тях има сандвичи и сладкиши, приготвени със 100% британски продукти (ирландско телешко, уелски чедър, поточарка от Хемпшър). Като бонус са предвидени кенчета "Пимс" с лятна алкохолизирана напитка за възрастните и с ябълков сок за децата.

СНИМКИ: Тържествата за юбилея на кралица Елизабет Втора не стихват

Шест вида кошници с деликатеси са приготвени за пикника на цена от 190 евро, като събраните средства ще бъдат предоставени на благотворителни организации. Елизабет Втора и съпругът й принц Филип ще се включат в тържеството в ранния следобед.

Около 1000 други стрийт партита в чест на юбилея на кралицата са предвидени из цялата страна, но те ще бъдат с по-скромна посещаемост, в сравнение с лондонския пикник.

Източник: БТА