Силни ветрове затрудниха работата хилядите пожарникари, които се борят с огнената стихия
Силни ветрове затрудниха работата хилядите пожарникари, които се борят с огнената стихия / Gulliver/Getty Images
Ким Кардашиян и Кание Уест наеха частна пожарна команда за имота си в Хидън хилс
Имоти на няколко холивудски звезди бяха унищожени от опустошителните пожари в Калифорния.

Огненият ад в Калифорния в снимки

Домовете на поп звездата Майки Сайръс, Робин Тик и китариста Нийл Йънг са изгорели, частично пострадала е къщата на актьора Джерард Бътлър в района. Певиците Лейди Гага, Иги Азалия, Шер, а също така и режисьорът Гийермо дел Торо бяха евакуирани заради огнената стихия, припомня БТА.

Знаменитости избягаха от домовете си заради пожарите в Калифорния
 
Риалити звездата Ким Кардашиян и съпругът ѝ Кание Уест наеха частна пожарна команда, за да спасят семейната вила на стойност 60 милиона долара, съобщава ТАСС, позовавайки се на сайта TMZ.

Ким Кардашиян Кание Уест
Ким Кардашиян Кание Уест Guliver/Getty Images

Имотът се намира в комплекса Хидън хилс и е разположен по такъв начин, че ако бъде обхванат от пламъците, те ще се прехвърлят и на съседните домове.

Десетки са жертвите на най-смъртоносния пожар в историята на Калифорния
 
Комплексът Хидън хилс е проектиран от архитекта Арчибалд Хенсън през 50-те години на миналия век и е разположен на площ от 4,4 квадратни километра. Той е от закрит тип и подслонява много знаменитости.
Междувременно актрисата Сандра Бълок дари 100 000 долара, за да се осигурят грижи за животните, които бяха евакуирани по време на пожарите в Калифорния.

Очарователната Сандра Бълок на 54! Актрисата през годините (СНИМКИ)

Сандра Бълок
Сандра Бълок дари 100 000 долара, за да се осигурят грижи за животните, които бяха евакуирани по време на пожарите в Калифорния Gulliver/Getty Images

54-годишната холивудска звезда е дарила парите на организацията "Хуманно общество на окръг Вентура", която ще допринесе да бъдат спасени домашни любимци и ще се грижи за тях.
Във Facebook от организацията изразиха признателността си за направеното дарение: "Усилията ни за спасяване и евакуиране на тези животни привлякоха вниманието на Сандра и нейния екип, които засвидетелстваха подкрепата си".
 

The Humane Society of Ventura County was deeply humbled today by a $100,000 donation from Sandra Bullock and family. Our...

Публикувахте от Humane Society of Ventura County в Неделя, 11 ноември 2018 г.
Дарението на Сандра Бълок ще даде възможност да се осигурят грижи за редица животни, включително коне, бикове, магарета, свине, кокошки, патици, кучета и котки, които бяха принудени да избягат от бушуващите пожари.

Дарение за "Хуманно общество на окръг Вентура" в размер на 20 000 долара е направила и фондацията на звездата от "Далас" Виктория Принсипал става ясно от друг пост на организацията.
 

A very special thank you to the Victoria Principal Foundation who pledged $20,000 to the Humane Society of Ventura...

Публикувахте от Humane Society of Ventura County в Понеделник, 12 ноември 2018 г.

Холивуд отмени няколко церемонии за филмови премиери заради опустошителните пожари. Без бляскаво представяне останаха "Bird Box" със Сандра Бълок, "Под сребърното езеро" с Андрю Гарфийлд, "Балада за Бъстър Скръгс" на братя Коен, както и "Instant Family" с Роуз Бърн и Марк Уолбърг.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук