И Ендрю Лойд Уебър затанцува под музиката на Путин
И Ендрю Лойд Уебър затанцува под музиката на Путин / снимка: БГНЕС

Композиторът Ендрю Лойд Уебър е съвсем близо до разрешаването на проблема с „Евровизия” в резултат на сложни преговори с руския премиер Владимир Путин. Лорд Уебър получи лична покана да посети дачата на Путин край Москва, за да обсъдят далеч преди финала в Москва модела за гласуване на страните от Източния блок, който досега обезсмисля всички надежди за успешно британско участие.

“Очаквах да се видим за 15-тина минути, но след това разговорът продължи 1 час и 27 минути”, заяви прочутият композитор, който се нагърби със задачата да селектира британската песен, която ще вземе участие във финалния етап на конкурса за „Евровизия 2008”.

Путин споделил пред Уебър, че в балканските страни има много руснаци, които живеят там за постоянно и това оказвало влияние върху гласуването от тези страни. „Той дори предположи, че Руската православна църква е оказала влияние и върху моята рок-опера Исус Христос Суперзвезда и аз отговорих, че той има право”, сподели лорд Уебър след обяда си в London Capital Club: “След това говорихме много за отношенията между исляма и християнството”.

Путин направил доста ласкави комплименти за композицията на Лорд Уебър “Вариации за чело” и след това представил британския си гост на един от най-добрите руски приятели на неговия брат Джулиън Лойд Уебър (един от най-прочутите челисти в света).

Накрая Путин обещал на Лорд Уебър, че лично ще гласува за британския участник в „Евровизия”. Но очевидно прочутият британски композитор би трябвало да композира песен, повлияна от балкански мотиви, за да убеди и влиятелните балкански меломани тази година да гласуват за Великобритания. /БГНЕС/