Съвременните тайни за красота са изминали дълъг път, а новите модни гурута не са измислили нищо ново. Старите холивудски легенди отдавна са открили едни от най-модерните трендове днес, пише каналът "Top Of The Tops" във vbox7. Ето и кои са техните тайни за красота:

София Лорен

Красотата на София Лорен е призната в целия свят. Актрисата слага най-малко 2 супени лъжици зехтин в храната си всеки ден. Тя втрива зехтина в кожата си, за да я поддържа блестяща и добавя няколко капачки в горещите си вани.

София Лорен
Gulliver/Getty Images

Мерилин Монро

За да изглежда кожата ѝ сияйна, Мерилин нанасяла дебел слой хидратиращ крем или вазелин. А за по-плътни устни тя използвала 5 различни нюанса червило.

Одри Хепбърн

Одри използвала кисело мляко, което оставяла за половин час върху лицето си и след това го отмивала. За да постигне магнетичен поглед, гримьорът на Одри разделял миглите и с пинсета  и веднага след това ги покривал със спирала.

Катрин Хепбърн

Катрин Хепбърн държала на естествения вид. Тя ексфолирала кожата си редовно със смес от захар и малко количество топла вода. След това с масажни движения втривала лимонов сок. Целият ритуал приключвал с измиване с ледена вода.

Грейс Кели

Контурирането е измислено отдавна и то от Грейс Кели. Тя нанасяла един нюанс под скулите и друг върху бузите си.

Грейс Кели
Gulliver/Getty Images

Грета Гарбо

За изразителен поглед Гарбо поставяла тъмни сенки на очите си, а върху клепачите нанасяла вазелин за блясък.