Селена Гомес е звездата, която не крие проблемите от миналото си, предизвикани от ранната слава в Холивуд и всички последици, които идват с нея. "Гнусях се от себе си", признава тя. В период от няколко години певицата и актриса е посещавала терапевт само заради профилите си в социалните мрежи, които са станали причина за хронично главоболие, проблеми със съня и неконтролируема тревожност, пише каналът "Music Virals" във vbox7.

"За известно време се чувствах като обект и се гнусях от себе си и от това, което се пишеше за мен. Говореха, че съм наркоманка, алкохоличка и че не спирам да купонясвам, използвайки няколко мои снимки в Instagram за доказателство", разказва певицата пред списание Elle.
 

След първия сезон на тийн комедията "Магьосниците от Уейвърли Плейс" на "Дисни", която бързо привлича интереса на всички тийнове, Селена разбира какво е да бъдеш известен. Певицата знае, че хората правят доста бързо заключения въз основа на един кадър и често поставят етикети.

В последните години Гомес премина през много кризи в личния си живот. От раздели и събирания с Джъстин Бийбър до диагностицирането ѝ с Лупус, трансплантацията на бъбрек - все поредица от събития, които я правят много по-емоционална.
 

"Сякаш химиотерапията, през която преминавах, и проблемите с менталното ми здраве не бяха достатъчно тежки, но и всичко това трябваше да се случва публично. Постоянно се питах: "Какво лошо направих този път? Защо ме нападат така?", споделя още звездата. Гомес се чувствала толкова зле, че по съвет на терапевта си заличава присъствието в онлайн пространството.

"Държах телефона си далеч, за да не се изкушавам, и заедно с терапевта ми преминахме през програма, която ме накара да се вгледам в себе си и в качествата си, без да се влияя от чуждото мнение. Бях започнала да забравям коя съм и да вярвам на част от негативните коментари по мой адрес, а това никак не е добре", разказа още Гомес.