Някои от най-известните имена в Холивуд са имали проблеми заради теглото си и дори са били заплашени да не успеят в своята сфера. Много от тях говорят открито за това и за натиска, който са усетили върху себе си. Вижте ги в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Дженифър Анистън

През 1996 г. актрисата сподели пред сп. Rolling Stone, че агентът й е казал, че трябва да отслабне, за да успее в Холивуд. Анистън споделя, че за сериала „Приятели“ е свалила 13кг, защото е мислила, че няма да получи ролята на „Рейчъл“, заради теглото си.
 

Софи Търнър

Пред сп. „Marie Claire“ актрисата сподели, че по време на снимките на сериала „Игра на тронове“ е качила няколко килограма. Търнър се е чувствала под натиск от хора от индустрията, които са искали да отслабне:

„ Метаболизмът ми изведнъж започна да се забавя. Започнаха да ми излизат пъпки, качих килограми и всичко това се случваше по време на снимките“.

Софи е успяла да се справи с този натиск благодарение на психолог, чрез който е осъзнала, че трябва да се харесва такава, каквато е.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🌞😎

A post shared by Sophie Turner (@sophiet) on




Дженифър Лопес

През 2018 г. актрисата и певица Дженифър Лопес сподели пред InStyle, че в началото на кариерата й много хора от шоубизнеса са искали да променят външния й вид.

„Получих доста критики. Казваха ми, че трябва да сваля няколко килограма, за да успея. Казах им – това е моето тяло и се харесвам. Няма да се променя“.

Ашли Греъм

Греъм не се притеснява да бъде модел с нестандартни пропорции. Всъщност точно това я прави толкова уникална в индустрията. Но преди да стане един от най-известните модели, десетки души, включително и баща й, са опитали да я спрат.

„Спомням си, че когато бях на 15 години проведох разговор с баща ми относно плановете ми да стана модел. Той ми каза: Скъпа, ако агентът ти е казал, че трябва да отслабнеш, може би е прав“.
 
Тайра Банкс

Банкс е сред най-успешните модели, но пътят й до успеха не е бил лесен.

„В началото ми каза, че задните ми части са пораснали и заради това няколко дизайнери не искат да работят повече с мен. Попитах майка ми какво трябва да направя? Да започна диета? Да ям салати от сутрин до вечер? Да спортувам?“

Моделът споделя, че майка й веднага е отхвърлила тези идеи с думите, че едно дете не трябва да гладува, за да пробие в модната индустрия.

Тайра Банкс
Gulliver/Getty Images