Хиляди ще се простят с ловеца на крокодили
Хиляди ще се простят с ловеца на крокодили / netinfo

Поклонниците на загиналия приридозащитник и телевизионен водещ Стив Ъруин, известен също и като “ловецът на крокодили, разграбиха 3 000 билета за прощалната церемония само за 15 минути.

Стотици хора прекараха нощта в три пункта на родния щат на Ъруин Куинсленд с надеждата да получат билет за церемонията, която ще се проведе следващата седмица. Тя ще бъде предавана по телевизията от “Крокозеума”на Австралийския зоопарк.

Ъруин загина в началото на септември от удар на опашката на скат в гърдите, докато правеше подводни снимки. Смъртта му предизвика дълбока печал, а милиони негови поклонници изпратиха послания със съболезнованията си.

Мнозина, след като получиха заветния билет, плачеха от радост, а някои дори затанцуваха с билети в ръцете. “Това не може да се опише”, заяви козметичката Мелиса Пауър, която успя да се сдобие с билет в Бризбейн. “Не съм спала и съм много развълнувана. Искам светът да отдаде заслуженото на този велик австралиец”, добави тя.

На мнозина други не им провървя. На всеки пункт за продажба на билети – Австралийския зоопарк, Бризбейн и намиращия се наблизо Марукидор бяха предоставени по около 1 000 билета. “Крокозеумът” събира само 5 500 души, но онези, които няма да могат да влязат, ще наблюдават церемонията на големи екрани. Тя ще бъде предавана пряко в Австралия, САЩ и някои азиатски държави.