Африканското хиеново куче е едно от най-застрашените месоядни животни в Африка. Останали са само няколко хиляди от тях. Savé Valley Conservancy в югоизточната част на Зимбабве е едно от останалите убежища на хиеновите кучета. Вижте любопитни факти за хиеновите кучета в канала "Going Wild" във vbox7.

Не, това не е хиена - всъщност е хиеново куче. Рядък хищник, който се среща само в Африка. Но хиеновото куче е застрашен вид. Смята се, че на континента има не повече от 7000 екземпляра. Повечето живеят в защитени зони като Savé Valley в Зимбабве. Тимът на Savé Valley Conservancy иска да защити вида.

Хиенови кучета
iStock/Getty Images

В опит да бъдат избегнати конфликти между хората и дивите животни, те често посещават училища. Това помага на децата да научат как най-добре да се справят с дивите животни, които живеят наблизо. И какво означава, когато даден вид е застрашен от изчезване.

"Мисля, че е страхотно да науча за защитата на животните. Сега знам, че ако дойдат бракониери, трябва да кажа на полицията или на учителя ми", разказва Арнолд Макоба, 13-годишен ученик.

Хиенови кучета
iStock/Getty Images

Ангажирането на местната общност е важно, за да се предотврати поставянето на телени капани от бракониери.