Грим съвети за блондинки
Грим съвети за блондинки / ThinkStock/Getty Images

За жените със светли коси изборът на козметика трябва да се подчинява на строги правила. Общият тон на грима ще зависи от цвета на косата. Различен ще бъде макиажът и при изрусените дами, защото цветът на тяхната кожа се различава от кожата на натуралните блондинки.

Блондинки със зелени очи

Моливът за очната линия и за веждите трябва да бъде кафяв. За грима е задължително да се избягват хладните оттенъци, най-подходящи са кафявият, сиво-кафявият, златистият, прасковеният и тъмно-зелените цветове.

Блондинки със сини очи

На тях идеално им стои сивият, синият и виолетовият цвят. Важно е съчетанието с косата. За блондинките с меден оттенък на косите подхождат сребристите, сини и светлосини сенки. Тушът трябва да е със син или кафяв цвят. В зависимост от цвета на кожата се подбира пудрата. За класическите блондинки със светла (понякога и бледа кожа) пудрата трябва да бъде с розово-телесен или с розов-светъл оттенък. За червилото да се използва светлорозов или розово-коларов оттенък.

Защо за блондинките се смята, че са по-глупави от брюнетките?

За блондинките с рус и тъмнорус оттенък на косите има отделна цветова гама. Сенките могат да бъдат с небесносин цвят, а пудрата - розово-телесен или смесен прасковен и бял цвят. Желателно е да се използва светла пудра със следните оттенъци: розово-златист и светлорозов, а за вечерния грим - цвят корал. Синеоките дами с пепеляв оттенък на косите трябва да използват по-топли оттенъци. Пудрата трябва да бъде с розово-телесен цвят с преобладаващ телесен елемент. Сенките да бъдат със синкави или небесносини тонове. Освен това светлата кожа и пепеляви коси отлично се съчетават със светлошоколадовите и бронзовите оттенъци. Най-подходящата пудра за този тип е с прасковен, коралов и розов оттенък.

Блондинки с кафяви очи

На тях идеално ще им подхождат всички оттенъци на бронзовия, златистия и кафявия цвят. Обикновено кафявите очи се срещат при блондинките с пепеляв оттенък на косите. Именно поради това те нямат много варианти за козметика.

Как се постига „истински сексапил"

Аристократичен вид на този тип блондинки ще придадат бронзова и жълто-розовата пудра на лицето. Що се отнася до сенките, желателно е да бъдат със син, сив и бронзов оттенък, а също с кафяви тонове.

Блондинки със сиви очи

За тях препоръките са както при дамите със сини очи. Ако жената е с пшеничен цвят на косата, ще й пасне розово-телесна или светлорозова пудра, като и сини, светлосини и сребристи сенки. Тези оттенъци създават нещо като воал около очите и смекчават грима. Подходящото червило е с коралови или розови оттенъци, което зависи от типа кожа.

Три нюанса червило, които всяка жена трябва да има

За блондинките с рус оттенък на косите и сиви очи подходяща ще е следната комбинация на козметиката: розово-телесна пудра, синкави сенки, син туш, тъмно сива очна линия или подчертаване на веждите.

Притежателките на пепелявите коси не трябва да имат блед грим. Те може да използват жълтеникави и бронзови оттенъци. Тонът на пудрата може да бъде жълто-розов или светлорозов. Тушът и моливът трябва да са кафяви. Този вид грим ще придаде на блондинките със сиви очи спретнат вид.

Източник: БГНЕС