Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
Филмът "Ловът", който бе заклеймен от президента на САЩ Доналд Тръмп и Републиканската партия, без никой да го е гледал, излиза на екран на 13 март, съобщи Франс прес.

Премиерата на острата политическа сатира трябваше да е през септември миналата година, но заради бурните реакции "Юнивърсъл" се отказа да пуска филма тогава.
"Либерален Холивуд е расистки на най-високо ниво, с много Гняв и Омраза. Филмът, който се задава, е създаден, за да възпламени и да предизвика хаос. Те създават насилие и после се опитват да обвинят нас. Те са истинските Расисти и са нещо много лошо за нашата Страна", написа миналата година Доналд Тръмп в Туитър по повод на продукцията.
В мрачната сатира участват Хилари Суонк и Бети Гилпин. В "Ловът" богати представители на либералния елит в САЩ преследват с оръжия от снобизъм бедни американци от земеделските щати, които са традиционни бастиони на Републиканската партия. Те са наричани "отрепки" - думата, използвана от кандидатката на демократите Хилари Клинтън по време на предизборната кампания през 2016 г. за най-крайните поддръжници на Доналд Тръмп.
"Юнивърсъл" лансираха продукцията с трейлър, в който се казва, че това е "филмът, за който се говори най-много, без никой досега да го е гледал".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА