Ето защо накланяме глава надясно по време на целувка

Всички хора по света са програмирани така, че да се накланят надясно, когато се целуват
Всички хора по света са програмирани така, че да се накланят надясно, когато се целуват / Thinkstock/Getty Images
Учени установиха, че всички хора по света са програмирани така, че да се накланят надясно, когато се целуват и това не важи само за европейците, пише в. "Деийли мейл".

Вижте защо се целуваме със затворени очи

Проучването се провело в столицата на Бангладеш Дака. То обхванало 48 женени двойки. В Бангладеш целувката е нещо много интимно и е изключено да се размени на публично място. Изследователите искали да установят дали и извън Европа хората имат също поведение при размяната на тази интимност.
Двойките били помолени да се целуват в своите домове, а след това и в различни стаи. Мъжете били 15 пъти по-склонни първи да пристъпят към целувката и било наблюдавано, че и двамата партньори извивали главите си надясно.

11 важни причини да се целуваме повече

Авторът на проучването е д-р Резаул Карим от университета в Дака. По неговите думи екипът му доказал, че в мнозинството от случаите мъжете са инициатори на целувката и те като по правило извъртат главите си надясно, което кара партньорките им да ги последват в това движение.
Дали човек е левичар или си служи с дясната ръка има значение само тогава, когато той е инициаторът на целувката. Това идва да покаже, че получателят на целувката има тенденция да нагоди позата си към тази на инициатора. Учените обясняват уклона надясно с факта, че нивата на хормоните, като тестостерона, не са равномерно разпределени в двете полукълба на мозъка.

И още целувки:

Пет отблъскващи грешки по време на целувка

Целувките, които никога няма да забравим

Осем вида секси целувки

В коя посока накланяте главата си при целувка?

Разменяме си 80 милиона бактерии при 10-секундна целувка

Петте най-красиви филмови целувки (СНИМКИ/ВИДЕО)
БТА