11 важни причини да се целуваме повече
11 важни причини да се целуваме повече / ThinkStock/Getty Images

Целувката с любим човек е едно от най-красивите и приятни неща в живота ни. Тя е романтика, страст, обич, близост, любов... Целувката обаче е не просто удоволствие, целувката е и здраве. Не вярвате? Нека го докажем:

1 Най-полезна от всички целувки е френската целувка

По време на френската целувка се активира главният мозък, който е отговорен за насладата и удоволствието.

2 Целувката е младост

За да сте млади и здрави, целувайте се всеки ден. Проучванията показват, че мъжете, които целуват съпругите си всеки ден преди работа, имат по-успешна кариера. Жените пък, целувайки любимия, могат да изгладят бръчките и да направят кожата си по-здрава и еластична.

11 важни причини да се целуваме повече
netinfo

В коя посока накланяте главата си при целувка?

3 Целувката тонизира лицевите мускули

В целувката участват 34 лицеви мускула и 112 мускула с роля в поддържането на стойката. Целувайте се редовно и ще разчитате на по-добър тонус на мускулите на лицето.

Осем вида секси целувки

4 Целувката е най-ефективното оръжие срещу стреса и депресията

Неоспорим факт е, че по време на целувка в човешкото тяло се произвежда т.нар. „хормон на щастието", който укрепва имунитета. Страстната целувка намалява стреса, повишава настроението и намалява опасността от инфаркт.

11 важни причини да се целуваме повече
netinfo

5 Целувката подобрява имунитета

Целувката е в състояние да стимулира активността на имунните клетки в тялото, които се борят с външни микроби, като произвеждат антитела IgA (имуноглобулин А).

6 Целувката и полезните бактерии

При страстното впиване на устни един в друг партньорите обменят бактерии, които са полезни за техните имунни системи и при борбата със заболяванията.

При целуването мъжете мислят, а жените се наслаждават

7 Целувката гори калории

При страстна целувка се губят 6,4 калории за една минута. Целувките трябва да бъдат разнообразни - нежни и страстни, но и невинни и яростни.

8 Целувка срещу болка

Целувката е най-доброто болкоуспокоително. Целувайки се, вие стимулирате производството на адреналин в тялото си, което води до намаляване усещането за болка.

11 важни причини да се целуваме повече
netinfo

9 Целувка за положителна енергия

Древните японци смятали, че целувката е способна да зареди с положителна енергия хората. Вярваме, че това важи за всякакви видове целувки - от невинна целувка по бузата до страстна френска целувка.

10 Целувката предпазва от кариеси

Целувките предизвикват повишено слюноотделяне, което отмива плаката от зъбите и намалява риска от появата на кариеси.

11 Последна, но не по важност причина да се целуваме

Целувката е най-добрият начин да изразим отношението към друг човек. Целувайте, за да показвате любовта и привързаността си към хората, на които държите. Те ще го оценят.

11 важни причини да се целуваме повече
netinfo