В коя посока накланяте главата си при целувка?
В коя посока накланяте главата си при целувка? / ThinkStock/Getty Images

Учени от университета на Саскачеван в Канада установиха проста закономерност, която разкрива дали между целуващите се има привличане. Ако те накланят главата си надясно, връзката им е страстна, съобщи в. "Дейли мейл".

Осем вида секси целувки

При платоничните целувки с приятели и роднини главата се накланя наляво. За изследването си Дженифър Седжуик и Лорин Елиас са анализирали 500 снимки. В 80 процента от случаите хората накланяли главата си надясно, целувайки партньор, но в обратна посока, ако човекът бил роднина или приятел.

При целуването мъжете мислят, а жените се наслаждават

Разликата се обяснява с това коя страна на мозъка участва при общуването. При новите двойки се активират зони в лявата страна на мозъка и съответно движенията са надясно. След това двойките продължават така да накланят главите си по навик.

Най-запомнящите се целувки в киното (ВИДЕО)

Примерите в подкрепа на тази теория са много. В деня на сватбата си Кейт Мидълтън наклони главата си леко надясно, когато целуна принц Уилм по бузата. На снимката, на която поздравява свекъра си, целувката й е отляво. Анджелина Джоли на много снимки целува Брад Пит с наклонена надясно глава. Когато целуна брат си на церемонията за наградите Оскар през 2003 г., тя наведе главата си наляво.

Дейвид и Виктория Бекъм обаче нарушават правилото с лява целувка на баскетболен мач в Лос Анджелис.

Източник: БТА