Джена Буш ще се омъжи в тексаското ранчо на семейството
Джена Буш ще се омъжи в тексаското ранчо на семейството / netinfo

Джена Буш, едната от дъщерите близначки на президента на САЩ Джордж Буш, ще сключи брак на 10 май, събота, с дългогодишния си приятел Хенри Хейгър, съобщиха световните агенции.

Церемонията ще се състои в тексаското ранчо на президента в Крофърд, простиращо се на площ от 1600 акра. Мястото е било предпочетено пред Белия дом, тъй като там Джена се чувствала по-добре. "Тя просто искаше да се омъжи у дома. Ще бъде много красиво. Това е времето, когато цъфтят полските цветя", каза първата дама на САЩ Лора Буш пред журналисти.

Лора Буш днес се отправи към ранчото, за да подготви сватбата на дъщеря си Джена. Президентът Буш ще отпътува за имението на 8 май и ще остане там до 11 май. Бащата на булката надали ще танцува до края на тържеството. Верен на себе си, и тази вечер той ще си легне рано и ще пропусне последния танц, каза съпругата му.

Джена Буш и Хенри Хейгър се запознаха преди около 5 години, когато той бе стажант в Белия дом. Годежът на двойката беше обявен в средата на август миналата година. Хенри Хейгър е от видно републиканско семейство. Той е син на бившия заместник-министър на образованието на САЩ Джон Хейгър, работил в правителството на Джордж Буш до 2007 г.

Джена Буш е 22-ото дете на президент, което сключва брак по време на управлението на своя баща.