Джеймс Камерън
Джеймс Камерън / Gulliver/Getty Images
Джеймс Камерън не е сигурен, че "Аватар: Пътят на водата" ще успее да постигне успех в боксофиса и ще е касов хит.

67-годишният режисьор е заснел дългоочакваното продължение на научнофантастичния епос от 2009 г. - най-касовия филм на всички времена - но казва, че няма гаранции, че ще бъде хит в кината.

Джеймс заяви пред списание Empire: "Ако направим 20 или 30 процента по-малко от оригинала, защото пазарът просто вече не е същият, това би било лошо. "Троловете" ще го изкарат сякаш, че на никой не му пука и не може да си спомни имената на героите или едно проклето нещо, което се е случило в оригиналния филм...".

Режисьорът на "Титаник" разкри, че новият филм ще е по-дълъг от обичайното за кинопрожекция, но заяви, че не иска зрителите да "хленчат" за това, когато прекарват часове в гледане на телевизия.

Джеймс каза: "Не искам никой да мрънка за продължителността, когато седи и гледа (телевизия) в продължение на осем часа... Почти мога да напиша тази част
от рецензиите предварително: "Мъчително дългият тричасов филм... Гледал съм децата ми да седят и да правят пет едночасови епизода подред".

Режисьорът призна, че се е питал дали изобщо е правилно да се прави продължение на "Аватар".

Той каза: "Трябваше дълго да обмислям дали изобщо искам да направя още един "Аватар", защото това беше много трудно и рисковано. Когато си направил нещо, което е било толкова трансцедентно по отношение на успеха, наистина ли искаш да се опиташ да го повториш? Мислих за това в продължение на две години, преди най-накрая да се реша".
БГНЕС