Първите случаи на болни с коронавирус извън Китай бяха в Австралия. Въпреки това обаче там нещата изглеждат стабилни и далеч по-спокойни, отколкото са в Европа. Това обаче не успокои Джема Рийд - 32-годишна австралийка, която успя да влезе в местните медии с мерките, които е взела, за да се подготви за евентуална епидемия в родината ѝ. Вижте в канала "OMG Facts" във vbox7:
 
Джема се е снабдила с достатъчно храна и лекарства за година напред. "Имаме приблизително 50 кг. ориз и 50 кг. леща. Всичките ни шкафове са пълни", хвали се тя пред австралийския News.com.au.
 

"Няма параноя, не мисля, че ще станат чак толкова зле нещата с коронавируса, но с три деца няма как да си твърде запасен", коментира тя. Освен ориз и леща, в дома на семейство Рийд има още консерви, лекарства, филтри за вода, бутилки с газ, зеленчукови семена, храна за животни, дори и оръжия.
 
Съпругът на Джема не разбира манията ѝ и твърди, че това запасяване не е съвсем рационално. Те дори например имат голям аквариум, в който отглеждат риба и то не декоративна.
 
Джема признава, че е гледала много филми за зомбита и апокалипсис и от там се е вдъхновила да създаде свой план за оцеляване.