Опра Уинфри, една от най-влиятелните чернокожи жени в развлекателната индустрия, се очаква също да говори по темата в речта, с която ще приеме почетната награда Сесил Б. Демил.
Опра Уинфри, една от най-влиятелните чернокожи жени в развлекателната индустрия, се очаква също да говори по темата в речта, с която ще приеме почетната награда Сесил Б. Демил. / Gettyimages
С церемонията за отличията "Златен глобус" холивудския награден сезон навлиза във вихъра се, но се очаква фокусът да бъде не толкова върху това кой какво ще спечели, а кой какво ще каже и облече, съобщиха световните информационни агенции.
 
Червеният килим на Златен глобус тази година ще изглежда различно

Това е първата голяма наградна церемония, откакто избухна скандалът със сексуалния тормоз и посегателства в кино индустрията. Очаква се много звезди да преминат по червения килим в черни тоалети в подкрепа на кампанията "Time's Up" (Времето изтече), която застана на страната на жени, проговорили за сексуалния тормоз, на който са подложени. Гал Гадот, Сирша Ронан, Мери Джей Блайдж, Алисън Джани подкрепиха инициативата.
 
Кино и ТВ звезди се разходиха по червения килим в Лос Анджелис

Откриващият монолог на водещия Сет Майерс също ще бъде на тази тема. Вероятно и много от победителите ще я засегнат в благодарствените си речи.
 
Опра Уинфри, една от най-влиятелните чернокожи жени в развлекателната индустрия, се очаква също да говори по темата в речта, с която ще приеме почетната награда "Сесил Б. Демил".
 
Наградите "Златен глобус" се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. Тази година е 75-ото им издание. Церемонията ще се състои в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс.
БТА