Малъри Янсен
Малъри Янсен / Guliver/Getty Images
Американският филмов институт почете създателите на водещите кино и телевизионни продукции на 2017 г. на гала обяд в хотел "Четири сезона" в Лос Анджелис, съобщи АП.
 
Тъй като продукциите, включени в годишната селекция на института, са известни предварително и награди не се връчват, галата е по-скоро повод за събиране и изказване на възхищение към колеги.
 
Австралийската звезда Делта Гудрем заблестя в бяло (СНИМКИ)

Първа тост вдигна режисьорът на "Жената чудо" Пати Дженкинс. Тя цитира бившата издателка на в. "Вашингтон пост" Катрин Греъм (бел.ред. в която се превъплъщава Мерил Стрийп във "Вестник на властта" на Стивън Спилбърг - друг филм на годината на Американския филмов институт).
 
"Да обичаш това, което правиш, и да чувстваш, че то има значение, може ли нещо да е по-забавно", каза Дженкинс. "Обичаме това, което правим. То не винаги има значение и често няма, но понякога има. Така че винаги си струва да опитаме", допълни тя.
 
Актьори сценаристи, режисьори и продуценти с удоволствие са възползваха от възможността да си побъбрят.
 

Никол Кидман
Guliver/Getty Images


Създателката и звезда на сериала "Несигурни" Иса Рей поздрави Дона Лангли от "Юнивърсъл пикчърс". Дженкинс, Рийз Уидърспуун и режисьорът Грета Гъруиг си побъбриха, след което Рийз Уидърспун и Гал Гадот взаимно изказаха възхищението си една от друга.
 
Гийермо дел Торо разсмя Стивън Спилбърг. Том Ханкс позира за снимка със сценаристите на "Болен от любов" Кумаил Наджяни и Емили Гордън. Стърлинг Браун смени картичките за местата на масата на "Това сме ние", за да може да седи до колежката си Криси Мец. Същото направи и Сам Рокуел на масата на "Три билборда извън града", който се премести до Санди Мартин. Звездите на филма "Призови ме с твоето име" Арми Хамър и Тимъти Шаламе, които дебютират в наградния сезон, стояха заедно в изпълнената със знаменитости зала.
 
ГАЛЕРИЯ: Какво облече Никол Кидман?

Американският филмов институт избра за филми на 2017 г. "Вестник на властта", "Призови ме с твоето име", "Дюнкерк", "Жената чудо", "Бягай!", "Лейди Бърд", "Формата на водата", "Болест от любов", "Три билборда извън града", "Проектът Флорида". Повечето от тях са номинирани и за най-добър филм на наградите "Златен глобус", които ще бъдат раздадени утре вечер.
 

Guliver/Getty Images


Телевизионните предпочитания на Американския филмов институт също са припокриват с номинациите за наградите "Златен глобус". Освен "Несигурни", "Това сме ние" и "Master of None", институтът избра "Игра на тронове", "Странни неща 2", "Големите малки лъжи", "Историята на прислужницата", "Короната", "На по-добро място".
 
Американският филмов институт избира филмите и телевизионните сериали на годината за "принос към кино изкуството и към богатото културно наследство на Америка". Това са продукции, които "вдъхновяват и публика, и творци, и оставят следа върху американското общество".
БТА