Ако ви трябва съвет за вино, консултирайте се с ДНК-то си
Ако ви трябва съвет за вино, консултирайте се с ДНК-то си / Guliver/Getty Images

Нова услуга за доставка на вино, наречена "Вином", обещава да сложи край на уморителния лов в търсене на съвършената бутилка вино чрез създаване на персонализиран профил на вкуса в зависимост от ДНК-то ви.

Червеното вино увеличава сексуалното желание

Базираният в Силиконовата долина StartUp анализира 10 генетични варианта, детерминирани чрез проба от слюнката и след това провежда запитване относно вкусовите предпочитания на клиента. Чрез нестандартния си подход компанията "Вином" обещава да намери виното, което пасва перфектно на вашия индивидуален вкус.

"Има над 400 гени, отговорни за клетките върху езика и носа ни, и по този начин ни позволяват да правим разграничения между различните вкусове и миризми (наречени вкусови и обонятелни рецептори)", обясняват от "Вином" своята иновация.

Чаша вино дневно се отразява добре на сърцето

"Дори и малки вариации в ДНК кода на гени могат да доведат до огромни промени в начина, по който вкусваме и усещаме аромат, и обясняват защо някои хора обичат салата с къдраво или брюкселско зеле, докато половинките им мръщят нос само при мисълта за това", допълват те, цитирани от "Индипендънт".

Изследванията за пасващия ви на генетично ниво еликсир ще ви струва 199 долара, а бутилката е още 65 долара.

Ако ви трябва съвет за вино консултирайте се с ДНКто си
netinfo

Източник: БГНЕС