Белите зъби са много важна част от външния вид. Всички си мечтаем за перфектната бяла холивудска усмивка, но не всички можем да си позволим скъпите терапии за избелване на зъбите, които използват известните личности.

Споделяме с вас 5 храни за безупречно избелване на зъби у дома, информира Edna.bg:

Кокосово масло 

Благотворното действие на кокосовото масло за зъбите е доказано. Лауриновата киселина в него се бори с бактериите, които причиняват кариес, лош дъх и заболявания на венците.

Зелен чай  

Зеленият чай е богат на полифеноли, които помагат за справяне с бактериите в устната кухина. Но черният чай може да образува петна по зъбите поради високото съдържание на танин.

Ягоди 

Ягодите се считат за един от най-мощните избелващи средства за зъбите. Комбинацията от ябълчена киселина и витамин С помага да имате здрави зъби. Смесени със сода за хляб, те се превръщат в отлична домашна паста за зъби.

Краставици 

Растителните фибри в краставиците масажират зъбите и венците. Сокът от краставиците помага за поддържане на белотата, а освен това може да помогне на тези, които страдат от пиорея.

Куркума

Жълтият прах, който оцветява почти всичко, е тайната съставка, която може да ви даде най-блестящите бели зъби. Изследвания обаче доказват, че тя не само помага за поддържане на зъбна хигиена, но и за зъбобол, подуване на венците, гингивит и пародонтит.