/ iStock/Getty Images
Ключът към балансирания живот е да си дадете сметка към какво наистина се стремите, за да бъдете щастливи. Изследванията показват, че нещата, които отвличат вниманието от работата, правят хората много по-щастливи, отколкото само още един час в офиса. Порталът „Inc.com” посочи три такива неща.

Добри семейни и приятелски връзки

По-голямата част от населението на Латинска Америка е в много по-лошо финансово състояние от това в САЩ. Но според международни социологически проучвания хората в този регион са много по-щастливи от американците.

Обяснението за това на Калифорнийския университет Бъркли гласи, че тайната на щастието е в отношенията с най-близките хора. В латиноамериканската култура да си близо до близките се смята за много по-ценно, а понякога трябва да пожертваш собствените си амбиции и кариерено развитие за това.

семейство
iStock/Getty Images

Спорт

Предприемачите често жертват физическо здраве в преследване на мечтите и успеха в бизнеса. Учени от университетите в Йейл и Оксфорд са установили, че редовните физически упражнения подобряват здравето и увеличават косвено доходите с допълнителни 25 000 долара годишно. Физически активните хора се чувстват толкова добре, колкото тези, които не спортуват, но печелят средно по 25 000 долара повече годишно.

Защо парите не ни правят щастливи? (ВИДЕО)

Кратко пътуване до работното място

Хората често избират повече време, за да стигнат до престижна работа, за да си позволят по-голяма къща или да получат достъп до обещаващи възможности за бляскава кариера. Но британско проучване установи, че за всеки 20 допълнителни минути по пътя да работното място, човек започва да се чувства толкова зле, сякаш заплатата му е била намалена с 19%.

автобус
iStock/Getty Images

БГНЕС, РИА Новости