25 модели в битка за титлата „Модел на България 2008”
25 модели в битка за титлата „Модел на България 2008” / netinfo
25 модели бяха избрани на първия кастинг за „Модел на България 2008”, който се проведе в клуб в Благоевград.

Момичетата преминаха през серия от национални кастинги в цялата страна, но до конкурса бяха допуснати само тези, които се доближаваха до световните изисквания – височина от 172 см. до 182 см. и мерки близки до перфектните 90-60-90. Журито бе особено затруднено в избора на участничките.

Дизайнерката Донка Лазарчева бе приятно изненадана от физическите данни на момичетата, убедена, че новата и колекция от коктейлни и булчински рокли ще бъде професионално представена от избраните момичета. Коафьорски екип и Вили Боршукова направиха пробни прически за пет модни дефилета на участничките. Избрана е и фирмата, която ще изработи подходящи спортни обувки за 5-дневните репетиции, официални обувки и сценични ботуши.

Бяха демонстрирани три вида бански костюми, половинки и цели за танците и представителното дефиле.

Началото на конкурса е на 22 октомври в благоевградската зала „Яворов” с подкрепата на Община Благоевград. Победителката ще се окичи с уникална корона и ще получи възможността да представи българската красота на 20-тото юбилейно издание на „Мис модел на света 2008”, който ще се проведе на 22 ноември в световно известната зала “Прозорец кьм света” в Хонг Конг.