Caмo пpeди няколко гoдини cвeтът бe cъвceм paзличнo мяcтo oт днec. Прогресът и промяната се случват постоянно и много бързо. За пример може да сравните живота на хората през 1996 година и този през 2016 година.

Много от нeщaта, ĸoитo изпoлзвaмe днес, e твъpдe вepoятнo или дa изчeзнaт нaпълнo, или дa ca нa пpaгa нa oцeлявaнeтo, изместени oт нoвитe инoвaции, тexнoлoгии и мeтoди.

Вижте нещата, които може да изчезнат след 20 години

Зарядно за телефон

В бъдеще абсолютно всичко ще се зарежда безжично. Безжичните зарядни за телефони вече съществуват, така че със сигурност в бъдеще ще махнем кабелите. Вероятно дори няма да е нужно да вадим телефона от джоба си за да го заредим.

Визията на един български учен от ЦЕРН за технологиите на бъдещето

Портфейл

Портфейлите вероятно ще изчезнат, защото рано или късно няма да има какво да сложим в тях. Всичко, което държим в портфейлите си в момента, ще е най-вероятно в телефоните ни. Дори няма да имаме нужда от дебитна или кредитна карта, защото ще плащаме с телефоните си.

Стотинки

Вероятно стотинките ще изчезнат, защото направата на една стотинка струва повече от една стотинка. Така или иначе ще плащаме с виртуални пари, вероятно няма да ни трябват стотинки.

Дронът - детска играчка, скъпо удоволствие или технология на бъдещето?

Парола

Паролата винаги е добра идея за защита, но понякога е трудно да запомним комбинация от големи и малки букви, цифри и специални знаци. В днешно време компаниите разработват много по-добра система за защита като сканиране на ирис, разпознаване на глас, пръстов отпечатък. Вероятно ще има и по-усложнено разпознаване на лице, както и разпознаване на вените на ръката.

20 неща, които не се промениха за 20 години. А трябваше

Физическа медия

Музика, филми, книги и видео игри. Всичко това ще се купува и продава в интернет. Много от нас са си купували и продължават да си купуват дискове с филми, но скоро ще можем да намерим абсолютно всичко в интернет.

Инжекции

Всеки знае колко е гадна инжекцията. В бъдеще всичко това ще се случва за части от секундата и човек няма да усеща нищо. Масачузетският университет е разработил пистолет за инжекции, който изстрелва субстанцията със скоростта на светилната през отвор, голям колкото убождане от комар.

Перални и сушилни

Група учени от Китай и Австралия са разработили материя от нано частици, която се почиства сама, след като е изложена на слънце. Вероятно съвсем скоро ще започнат да се произвеждат дрехи от тази материя, като прането и сушенето абсолютно ще изчезнат.

Автомобилни огледала

Камерите ще заменят всяко огледало. Скоро вероятно ще има и автомобили, които изобщо не изискват шофьор. Децата ни вероятно никога повече няма да се качат в кола с огледала.

Метални ключове

Вече отдавана съществуват автомобили, които се отключват само, когато си до тях и дори се запалват с дистанционно. Защо при наличието на тази екстра бихме използвали ключове?

Опашките, на които чакаме

Повече няма да има нужда да се редим на опашка, за да си купим нещо. Всичко ще се случва онлайн. Ще пазаруваме онлайн. Вярно е, че понякога искаме просто да пипнем нещо, преди да го купим, но вероятно ще имаме възможността да си купим всичко нужно само през телефона.