Почти като във филм за Джеймс Бонд: капсула, която се носи по водата. Водните таксита „Bubbles“ скоро ще превземат водите на Сена и ще намалят огромните задръствания в Париж. Ето какво разказва Deutsche Welle:

Изглеждат така, като че ще полетят. Водните таксита на „Bubbles“ приличат на балони и се носят подобно на водни ски, но да се издигнат във въздуха им трябва определена скорост. Ако тя спадне, капсулите се спускат на вода.

„Капсулата има два електромотора, крилата са под водата и при увеличаване на скоростта повдигат лодката. Така намаляваме водното съпротивление от 30 до 40% , разказва Ален Тебо, един от създателите на „Bubbles“.

В кабината се побират 4-ма души и съвсем скоро водните таксита ще тръгнат по Сена. Създателите им са убедени, че френските власти ще дадат зелена светлина на начинанието, защото задръстванията по улиците и мостовете на Париж са големи.

Летящи таксита ще ни возят високо над трафика до 2025 г.

Властите непрекъснато полагат усилия в битката за по-чист въздух на френската столица. През месец юли те забраниха старите дизелови автомобили, а до 2030 година предвиждат по парижките улици да се движат само хибридни или електрически коли.

И още:

Замърсеният въздух убива 7 милиона души всяка година

Ще залеят ли старите коли на Европа автокъщите у нас? (ВИДЕО)

Замърсяването на въздуха може да предизвика психични проблеми
Deutsche Welle