Андриан Аспарухов от горнооряховското село Първомайци се превърна в сензация в социалните мрежи - 23-годишният мъж свали 70 кг. Всичко това се е случило без да се консултира с лекари и диетолози, и без да ползва услугите на личен треньор.

Младият мъж споделя, че години наред наднорменото му тегло му е причинявало само страдания, болести и присмех от приятели и близки.

Проблемът с килограмите се появил, когато бил дете. „Тогава започнах да наддавам и на 10 години вече бях с наднормено тегло", спомня си Андриан. „Сега си давам сметка, че съм се хранил много нездравословно и по много. Поглъщах в огромни количества хамбургери, пици, чипсове, пуканки, газирани напитки, сладкиши и шоколад. Огладнявах бързо и поемах голямо количество храна", разказва младият мъж.

Когато бил ученик в електротехникума в Горна Оряховица, кантарът му ударил около 120- 130 кг при ръст 182 см. Андриан споделя, че в семейството си няма хора с наднормено тегло.

„През 2011 г. вече кантарът не ме хващаше. Стрелката стигаше до 120 килограма, превъртах го наново и изчислявах, че реално тежа около 170 кг", споделя още житейската си история Андриан.

Най-дебелата жена в света свали 230 кг (СНИМКИ/ВИДЕО)

По думите му всички около него му се подигравали. Срещал трудности и с намирането на нови дрехи, тъй като не можел да открие подходящ размер. Близките му се тревожели за здравето му и постоянно му натяквали да се ограничава в храненето.

„Един ден реших, че повече така не може. Оказах се самотен, непривлекателен, килограмите ми тежаха, задъхвах се. А и нашите много се тревожеха. Имах приятел, който тренираше във фитнес зала във Велико Търново и започнах да ходя да тренирам с него. Всички в залата се изумяваха като ме видят, но аз продължавах да тренирам", разказа Андриан. Той започнал и да ограничава храната. Така за половин година успял да смъкне десетина килограма, които обаче видимо не му личали. След като завършил училище, започнал работа, но не спирал да тренира.

Как млад мъж стопи 70 кг за 3 години без глад (ВИДЕО)
netinfo

"Всеки ден натоварвах различна група мускули. Не съм ползвал консултациите на инструктор, сам си определях упражненията. Започнах сериозно да се интересувам от здравословни храни, менюто, всеки продукт как се обработва, с какъв състав е, колко калории е и как влияят на метаболизма. Изхвърлих мазните и тестени храни напълно, хляба, захарта, консервантите и полуфабрикатите, газираните напитки. Наблягах на яйцата, пресните зеленчуци и плодове и месото. Дневно и досега изпивам по шест литра вода", споделя младият мъж.

Мъж отслабна 305 килограма в името на любовта

Здравословното меню и интензивните тренировки постепенно взели да дават видим резултат. От лятото на миналата година до края й теглото му спаднало чувствително. От началото на 2015 г. до септември Андриан свалил още 35 кг. През есента кантарът се заковал на 97 кг. „Бях много удовлетворен от себе си, от своя прогрес. От 170 кг преди няколко години, теглото ми падна под 100 кг! Не очаквах, че с моя личен пример ще мотивирам свои приятели и връстници. Вече имам предложение от няколко познати да им стана личен треньор, да им направя индивидуална програма, за да намалят теглото си или да развият спортна фигура. Има млади хора с отпуснати мускули, с коремчета. Това че си по-слаб, не означава, че си здрав", казва още Андриан.

Младежът се уговорил с управата на фитнес залата да му предоставят терен, за да тренира желаещи. Той и досега не отказва съвет и отговоря на личната си страница във Фейсбук на желаещи да подобрят формата си. В момента е безработен, но вече е открил своята мисия - да помага на мотивираните да са по-елегантни и по-здрави. „Това, което изстрадах, трудно може да се опише, но съм решил да предам своя личен опит на хора, които се нуждаят", коментира в заключение Андриан.

Други новини от Велико Търново