Най-дебелата жена в света свали 230 килограма (СНИМКИ/ВИДЕО)
Най-дебелата жена в света свали 230 килограма (СНИМКИ/ВИДЕО) / ThinkStock/Getty Images

Американката Катрина Райфорд, която доскоро бе вписвана в Книгата на рекордите на Гинес като най-дебелата жена в света, е отслабнала с 230 килограма, съобщи в."Метро".

Американка стопи 40 кг от секс маратон

"Вече се чувствам много по-уверена. Не съм прикована към леглото и мога да тичам, да се занимавам с фитнес по 3-4 пъти на седмица", разказва 38-годишната жителка на щата Флорида.

Вижте кои са най-нездравословните рекорди

Американката решила да отслабне, след като за да бъдат лекувани проблемите й с дишането, се наложило да бъде разрушена част от дома й. Само така медиците успели да вкарат нужното оборудване.

Райфорд спазвала строга диета в продължение на 12 години. Започнала да прави и упражнения. Наскоро жената си купила първите бикини в живота си, въпреки че все още се нуждае от операция за отстраняване по хирургичен път на 63 килограма излишна кожа. За тази интервенция са й необходими 10 000 долара, от които е събрала 1205.

Като дете Катрина Райфорд е станала жертва на сексуално насилие, след което започнала да преяжда. На 14 годни вече тежала 203 килограма. На 21 години е била нетрудоспособна и прикована към легло.

Източник: БТА