/ БГНЕС
Кандидатът на БСП за кмет на район "Искър" Борис Цветков внася в Министерски съвет (МС), Столичен общински съвет (СОС) и Министерство на вътрешните работи (МВР) декларация и видеозаписи от балотажа, на които според него кандидатът на ГЕРБ Ивайло Цеков контактува, организира и координира дейности с тартори на роми и криминално проявени лица.

Видеозаписите са направени от охранителна камера на магазин в съседство до заведение, обясни Цветков.

Борис Цветков
БГНЕС

„През целия изборен ден кандидатът за кмет на ГЕРБ е контактувал с известни на органите на реда, а и на самия кв. „Дружба”, лица с характерни имена Боци, Черния и т.н, каза Цветков и продължи: „Според Общинската избирателна комисия разликата е само 114 гласа. Открихме няколко протокола, например в 17 секция гласувалите с невалидна бюлетина са Борис Цветков са половината отколкото в целия друг район”.

Борис Цветков
БГНЕС

Декларацията на районния съвет на БСП „Искър” е с много ясни искания. Първото е до премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов – да се разграничи, както досега го е правил, от такива действия на свои кандидати. Премиерът има своя механизъм политически и държавен, който вече го е прилагал по отношение на Цвета Авджиева. Второ – да се спре клетвата на избрания кмет Ивайло Цеков.

Борис Цветков
БГНЕС

„Ако Борисов не го направи по някакви причини и не се разграничи от собствения си кандидат, това ще означава, че той и Фандъкова са поръчители, че го закрилят. Припомням, че в нашия район членува и бившият министър Валентин Радев. Това означава, че полицията не случайно не е открила никакви нарушения. За сметка на това се съсредоточи върху Несебър и други по-далечни от София прояви. Явно негативните практики съществуват само извън столицата и за опоненти на ГЕРБ. Ако Борисов не се разграничи искам да го предупредя, че този кмет, ако се закълне утре, той тръгва с много голяма сянка на съмнение”, предупреди Борис Цветков.
БГНЕС