/ БГНЕС
„От ГЕРБ продължаваме да вярваме, че една партия, която се явява на избори, трябва да каже на хората какво ще прави и с кой ще го прави. Разбирам ги колегите „Продължаваме Промяната". "Винаги съм вярвал, че Кирил Петков е честен човек. От това, което чух , се разбра, че само той не е разбрал, че имат кеш. Звучеше чак миловидно като слушах как са безчинствали през тези 11-12 месеца. И е много интересно как подкрепящите им медии ще интерпретират това, че те реално перат пари и реално купуват гласове“. Това заяви днес пред журналисти Бойко Борисов по време на представянето на управленската програма на коалицията ГЕРБ-СДС преди изборите 2 в 1 на 9 юни.

„Тук си говорят как си носят кеша, как ще финансират изборите, как ще купят вота. Те бързо трябва да влязат в затвора. Много е спешен този Наказателен кодекс, много", поясни той.Политически скандал в средата на предизборната кампания заради изтекли записи на „Продължаваме промяната”

Припомняме, че политическият скандал избухна в средата на предизборната кампания. Причината са нови аудио записи, разпространени от сайта „Афера", за които се твърди, че са на „Продължаваме Промяната”. Часове след излизането на първия запис, той беше споделен и от ПП в страницата им във Facebook. 

На него се чува разговор, за който се твърди, че е между Асен Василев, Кирил Петков и непознат мъж. Темата – събиране на средства за предизборната кампания. На страницата си във Facebook от
„Продължаваме Промяната” обясниха вчера, че става въпрос за разговор от 2023 г., когато, по техни думи, не са успели да съберат необходимите средства за предизборна кампания и обвиниха службите в подслушване заради разпространяването на записите.  Малко по-късно днес от "Продължаваме промяната" пуснаха нов пост в който заявяват, че записите са манипулирани, а пускането им – кална предизборна кампания. 

На представянето на управленската програма, Борисов подчерта, че ГЕРБ има готовност да говори с всички партии, които са готови да подкрепят приоритетите, заложени в Управленската програма.

Лидерът на ГЕРБ коментира и как „Промяната“ са „безчинствали 11 – 12 месеца“.

„Много ми е интересно как подкрепящите ги медии ще интерпретират това, че те перат пари и купуват гласове“, каза той.

„Става въпрос за милиони. Говорят как си носят кеш, как купуват избори, как се финансират избори“, подчерта Борисов и заяви, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че на 9 юни Европа ще стане също различна. „Стрелят се премиери, убиват се президенти. Ние не можем да оставим страната без работещи мощности. Светът е много сложен.

Много е важно дали крайнодесните сили ще доминират, дали либералите, дали зелените, дали социалдемократите“, каза още той.

В заключение Борисов каза, че при нестабилност на ново правителство, наесен ще отидем пак на избори, а разломът ще е тежък. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA