/ БГНЕС
Председателят на ДПС Делян Пеевски направи коментар пред журналисти в парламента.

“Скандали със скандали. Тези хора - ПП-ДБ са обрасли с кешове и пудели”, каза Пеевски.

Пеевски говори за разговори с част от лидерите на ПП-ДБ от изтеклите 9 месеца.

“Асен Василев лично ме е молел да го подкрепим да стане вицепремиер и неговата съкровена мечта бе той да стане премиер след Денков и да махнем Мария Габриел”, каза Пеевски. “Асен Василев, в присъствието и на Йордан Цонев, предлагаше ние от ДПС да имаме министри и вицепремиер. Всичко това им бе отказано”, добави той.

“Христо Иванов, пак в присъствието на Цонев, каза че иска да бъде президент и че има нуждата от подкрепа на ДПС, заяви, че е важно да ликвидира ПП, след това предложи аз да стана премиер, а той - президент”, продължи Делян Пеевски.По думите му, целта на Христо Иванов е "да пенсионира Бойко Борисов".

"Иванов предложи да се намери пост на Борисов някъде - в Европа или на някой остров да го пратят, опитаха се в този сценарии да ме вкарат и мен. Разговорът е по време на 9 месеца, в които управлявахме”, подчерта председателят на ДПС.

Той обясни, че всичко това е споделил на Борисов.

“Ако Бойко Борисов реши да управлява с ПП-ДБ нека знае, че тази коалиция носи зестра - каруца с много кеш”, заключи Пеевски. 

На журналистически въпрос за подкрепата, която правителството на Денков получи от ДПС Пеевски коментира: „Ние сме подкрепили България да има редовно правителство, за което и не съжалявам, но никога не сме знаели какво се случва и какво правят тези хора.“

Това, което видяхме е чудовищно и българските граждани видяха  къде са техните пари. Техните пари са влачени от контрабанда и складирани. Бившият им вътрешен министър – Бойко Рашков, видяхте как е гулял, как пудели са му носили кешовете, до него са седели пудели.  Другата група си говорят, че имат много кеш, милион и половин, който трябва да го „оправят“ – чудовищно, възмути се Пеевски.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС