24-годишен води листата на РЗС в Перник
24-годишен води листата на РЗС в Перник / снимка: DarikNews.bg, Перник

Радомирският съветник от ГЕРБ Давид Бонев е кандидат за водач на листата на РЗС в Перник. 24-годишният политик е заместник финансов директор на фирма „Радомир Метали”,  чийто собственик е баща му Пламен Бонев.

Подкрепих ГЕРБ, но те не оправдаха моето и това на хората доверие.  Платформата на РЗС дава шанс на младите хора в политиката. С протестите и гражданската позиция на хората в страната, исканията им се доближават до платформата на РЗС още преди четири години. Най-големият фактор, който ме накара да мина от страната на РЗС беше, че тя беше единствената партия, която си позволи да даде 60% от квотата си на млади политически неангажирани и необременени хора, каза Давид Бонев.

РЗС в Перник ще се яви самостоятелно на изборите, като хората на Янев ще се борят за две депутатски места.

Лидерът на партията Яне Янев се срещна в Перник с бизнесмени и предприемачи. Той заяви, че листите на партията, с които ще се яви на предстоящите избори, все още не са готови. Залагаме на млади, чисти, почтени хора като Давид Бонев, които имат солидно образование и възможност да представят едно ново лице на българския парламентаризъм, каза Янев. Той е категоричен, че трябва да се промени икономиката на България.

Необходимо ни е дясно консервативно правителство като това на Великобритания, за да оздрави икономиката. На България й трябва стабилност, фискална дисциплина и стимулиране на бизнеса с нетрадиционни мерки, допълни лидерът на РЗС. Част от тях е данъчната амнистия всяка четвърта година за изрядните фирми данъкоплатци, които са били коректни платци без глоби в продължение на три години.

Драстично трябва да се шамароса бюрокрацията в България, която взе връх на всичко, тя мори обикновените граждани, дребния и среден бизнес и външните инвеститори, категоричен е Янев.