Семов иска нова конституция да гарантира, че важните решения ще се вземат от хората
Семов иска нова конституция да гарантира, че важните решения ще се вземат от хората / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Семов иска нова конституция да гарантира, че важните управленски решения ще се вземат от хората
46107
Семов иска нова конституция да гарантира, че важните управленски решения ще се вземат от хората
  • Семов иска нова конституция да гарантира, че важните управленски решения ще се вземат от хората

Кандидатът за президент на РСЗ доц. Атанас Семов и за вицепрезидент Поля Станчева се срещнаха с избиратели и симпатизанти в Разлог. Да се преучреди българската държава чрез нова конституция, която да ликвидира безнаказаната власт, безконтролния произвол и масовата корупция и по този начин да гарантира на българския народ достойно бъдеще - тази мисия на партия „Ред, законност и справедливост" обяви пред жителите на Разлог кандидат-президентът от РЗС Атанас Семов.

Пред събралите се десетки жители на Разлог кандидат-президентът от РЗС Атанас Семов заяви, че чрез новата конституция гражданите ще имат възможност да свалят всеки от поста всеки общински съветник, кмет или народен представител, който е излъгал избирателите си. Според Семов това е единственият начин от унизен народ да се превърне в пълноценна европейска нация.

„Новата конституция ще бъде както беше Търновската най-модерна в Европа, нашата конституция ще бъде най-антикорупционната в Европа, която да предвижда механизъм за наказване на всички виновници на прехода, механизъм за сваляне от власт на всички самозабравили се властници. Чрез новата конституция гражданите трябва да имат възможност да свалят от поста му всеки общински съветник, всеки кмет и всеки народен представител, който е излъгал избирателите си, който е некадърен управник или който е корумпиран, каквито са две трети от сегашните управници. Чрез новата конституция трябва да предвидим, скъпи приятели, механизъм, който да гарантира, че България ще бъде референдумна демокрация, че всички важни управленски решения ще се вземат от гражданите, а не от шепа самозабравили се и корумпирани политици", каза Семов.

Кандидатът за вицепрезидент от РЗС Поля Станчева призова всички да гласуват за нова конституция. „На 23-ти ще се състои гигантска битка между българския народ и олигарсите. Ако ние на 23 не излезем всички заедно, за да заявим, че не желаем повече да бъдем управлявани от групировката ГЕРБ, ще се случи нещо много страшно. Не знам дали си давате сметка какво означава това. Но вече започнаха чуждите медии и посланици да алармират, че в България демокрацията е в опасност. Демокрацията, скъпи приятели, е в опасност, защото последните защитни механизми на демократичното управление в България ще рухнат. Знайте, че няма друга кауза, няма друга алтернатива в България в момента, освен алтернативата за нова конституция. Подкрепете Атанас Семов в достойното му, изключително силно присъствие на българската политическа сцена. Убедена съм, че той ще бъде българският президент, президентът на всички българи, който е готов да поведе страната ни по нов път", коментира Станчева.

Атанас Семов се обяви срещу мутренския произвол в страната. „Гордият и достоен български народ няма да допусне да се върне времето на страха, няма да се върне времето на бухалките, времето на мутрите, времето на политическия произвол. Въпреки че се опитват да го върнат хора, които още не са израснали до европейското битие на България, въпреки че се опитват да ни унижават хора, самите те на дъното на интелектуалната стълбица, самите те на дъното на политическия елит. Ние сме горд, интелигентен и смел народ и аз съм напълно убеден, че и на тази избори ще покажем, че превъзхождаме досегашния си политически елит, че народ, който е издържал най-дългото робство в цялата европейска история - два и после още пет века чужда власт, народ, който сам направи Съединението си, народ, който извоюва и заслужи своята демокрация преди 22 години, няма да позволи да бъде унижаван от хора с два пръста чело, хора с милиционерско мислене, хора с мутренско поведение и хора без капчица интелектуален потенциал", каза Семов.

Кандидат-президентът не скри своите опасения, че много от избирателите в община Разлог ще гласуват на 23 октомври от страх. „Коя конституция дава правото на един ням народен представител да заплашва една голяма община като Разлог и да разпределя порциите на властта, тъй както друг, който не сме го чули да говори нито веднъж, символът на новия феодализъм в политиката - Доган, разпределя порциите и разпределя за кого да има и за кого да няма. Няма да позволим нито страхът, нито простотията да управляват България, защото нашият народ не го заслужава и защото все още има достатъчно много смели мъже и жени, които да се противопоставят на днешното падение. Нас не ни е страх, убеден съм, че огромна част от българския народ не го е страх и смело ще гласува на 23 и 30 октомври, за да докажем, че сме истински европейски народ, а не рая", обърна се към хората Семов.

Икономическата криза в страната е задълбочена, българският народ гладува, а в последните две години бяха затворени 82 училища и 26 болници. По думите на Семов това са само 108 причини да бъде подкрепен за президент на България.