БСП внесе жалба за касиране на първия тур на местните избори във Варна
БСП внесе жалба за касиране на първия тур на местните избори във Варна / снимка: Sofia Photo Agency, архив

БСП внесе жалба с искане за касиране на първия тур на местните избори във Варна, съобщи председателят на партията в крайморския град Борислав Гуцанов. Тя е внесена чрез ОИК до ВАС. Според БСП са налице редица нарушения при провеждането на изборите.

Той коментира, че не може да се изнасят протоколи на секционни избирателни комисии на официалната страница на ЦИК, които след проявен медиен интерес изчезват и се променят. Според Гуцанов стана въпрос за няколко секции с променен резултат. Според него тези грешки са допуснати от ОИК във Варна. Той е категоричен, че такива гафове не са се случвали досега на избори.

Гуцанов каза още, че има и други партии, които атакуват изборите и не изключи възможността те да бъдат обединени в една жалба.

Председателят на БСП каза още, че в новия общински съвет партията ще работи за всички проекти, които имат перспектива за града. Той бе категоричен, че БСП няма да влиза в уговорки, каквито е имало между двата тура на изборите. Ако се наложи ще бъдем много ясна и алтернативна опозиция, посочи Гуцанов.