Граничният пункт "Рафах" е възможно да отвори днес, за да могат сериозно пострадали палестинци да бъдат лекувани в Египет, съобщи BBC.

Междувременно 59 камиона преминаха във вторник през „Рафах“ между Израел и ивицата Газа и са доставили хуманитарна помощ в палестинския анклав, предаде ДПА, като се позова на палестинския Червен полумесец.

Ивицата Газа отново е без комуникации и интернет

Конвой от четири камиона е бил изпратен от Международния комитет на Червения кръст, а останалите са били осигурени от египетския Червен полумесец, който отговаря за доставката на помощи от различни египетски организации и от други държави.

А израелската армия обяви, че нейните сили са извършили "успешни атаки срещу повече от 11 000 екстремистки цели" в Ивицата Газа от началото на продължаващата война с Хамас.

"От началото на войната израелските отбранителни сили (ИОС) са поразили над 11 000 цели, принадлежащи на терористични организации в Ивицата Газа", се казва в изявление на военните.

Български гражданин в Газа: Човешкото сърце не може да издържи на гледките


По данни на здравното министерство на управлявания от "Хамас" палестинския анклав общият брой на загиналите в Газа е над 8500 от 7 октомври насам.
БТА, БГНЕС, ББС