/ Gulliver/Getty Images
Френската министърка на културата Рима Абдул Малак каза, че коментарите и поведението на Жерар Депардийо по време на пътуването на актьора до Северна Корея през 2018 г., разкрити наскоро в телевизионно предаване, са "позор за Франция", предаде АФП.

По време на пътуване до Моасак, Югозападна Франция, с говорителя на френското правителство Оливие Веран, министърката осъди "абсолютно шокиращите коментари" в репортажа.

Жерар Депардийо беше отстранен от Националния орден на Квебек

Кадрите от пътуването на актьора, представени в разследваща програма на обществената телевизия, показват Жерар Депардийо, който в разговори с жени многократно прави неприлични забележки и жестове от сексуално естество.

По думите на Рима Абдул Малак казаното от Депардийо може и да е било в тона на шегата и провокацията, но всъщност е доста неуважително и недостойно ".

Рима Абдул Малак каза, че е била "отвратена", но все пак напомни, че Министерството на културата не може да дава инструкции, тъй като във Франция има пълна свобода на творчеството.

Жерар Депардийо с нови обвинения в сексуално насилие

"Има режисьори, които могат да решат дали той да играе или не в бъдещи филми. Нямам впечатлението, че в момента на бюрото му има много предложения", добави тя.

Жерар Депардийо, чиято кариера е белязана от  ексцесии и скандали, има над 200 участия в киното и телевизията.
Елена Христова/БТА