/ БГНЕС
Благодаря на българите, които не се поддадоха на провокацията и клеветите срещу нас и ни подкрепиха“. Това каза лидерът на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов по време на пресконференция след края на изборния ден, предаде Агенция „Фокус“.
 
Той прогнозира, че в следващия парламент ВМРО ще изпрати минимум един или двама евродепутати.
 
Тази кампания беше изключително трудна, защото видяхте, че по време на кампанията не малка част от политическите формации, било подбуждани от личния си егоизъм и безсилие да направят нещо полезно за обществото или нацията, се опитаха да концентрират целия огън върху нас. Искам да благодаря на онези българи, които не се поддадоха на провокацията и клеветите и ни подкрепиха“, каза още Каракачанов.

ГЕРБ е победител на евровота у нас, още 4 партии с представители в Брюксел
 
„Тези 8% българи, които прецениха, че в бъдещия европейски парламент трябва да има европейски представители от страна на България, които не да се чудят към кое европейско семейство да се присъединят, а прецениха, че в европарламента трябва да има достойни българи, които отстояват българския интерес“, допълни Каракачанов.
 
Благодаря на българските родолюбци и патриоти, които не разпиляха гласовете си и не се подведоха по меренето на рейтинги. Това каза от своя страна водачът на листата на ВМРО – БНД Ангел Джамбамзки по време на пресконференция след края на изборния ден.

По колко евродепутати ще имат отделните партии?

БГНЕС

„Трябва да започна малко дълга поредица от благодарности. Дължим тези благодарности на хората, които гласуваха за нас, дадоха ни своето доверие и ще изискват от нас поведение, което да защитава техния интерес“, каза още Джамбазки.
 
Той благодари на тези български родолюбци без значение дали са православни, или католици. „Ние събрахме най-голяма представителна група от българското общество“, каза още той.