/ netinfo
Две крупни телефонни измами са извършени в Разградско през последните дни, при едната извършителите са задържани.
 
Служители на РУ-Исперих са разкрили за часове телефонна измама, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.
 
Жена оставила пари под камък, подлъгана от телефонни измамници

На 19 май около 18.15 ч. в Районното управление е получен сигнал от 86-годишна жена, че около 13.00 ч. същия ден неизвестно лице й се обадило по телефона, представило се като служител на МВР Петър Петров и обяснило, че трябва да предаде наличните си пари и златни накити във връзка с провеждаща се акция по залавяне на измамници.
 
Възрастната жена поставила сумата от 10 000 лева в найлонова торбичка и я закачила на входната врата. Малко след това пред дома й спрял тъмен на цвят лек автомобил, от който слязъл мъж и взел торбичката.
 
Телефонни измами се извършват и от затвора

В резултат на предприетите незабавни и целенасочени оперативно-издирвателни действия е установено, че извършители на деянието са двама млади мъже - на 18 и 22 години, жители на селата Брестовене и Острово. Двамата са задържани за срок от 24 часа.
 
По случая е образувано досъдебно производство.
 
Телефонни измамници измъкнаха над 20 000 лева и злато от доверчиви жени

Жертва на телефонна измама в станала и 79-годишна жена от Разград. Отново на 19 май тя била въведена в заблуждение, че помага в полицейска акция по залавяне на измамници и хвърлила през терасата на улицата найлонов плик с 9000 евро, 200 долара и 11 500 лв.
 
По случая се води разследване.