Костадин Ангелов
Костадин Ангелов / БГНЕС
Здравният министър проф. Костадин Ангелов разкри подробности за новия щам на коронавирус по време на извънредна пресконференция от Летище София в малките часове на днешния ден.

С него беше и вътрешният министър Христо Терзийски. Двамата провериха дали издадената вчера заповед за забрана на полетите от и за Великобритания и Северна Ирландия се спазва. 

Новият щам на Covid-19 плъзна и в други страни

"За новия щам на коронавируса знаем със сигурност две неща: че се предава по-бързо и се влияе от новата ваксина", каза проф. Ангелов пред журналисти на аеропорта. 

Одобрените ваксини са ефективни срещу новия щам на COVID-19

"Твърдо сме решени да опазим България от новия щам. Въпреки че има тенденция за покачване броя на излекуваните, аз още веднъж ще кажа: не искам българските граждани да са излекувани, искам да бъдат здрави”, заяви за пореден път здравният министър. 

България спира полетите от и за Великобритания тази нощ

След влизането в сила на заповедта, с която се забраняват пътуванията от и за страната, у нас са кацнали три самолета с общо 667 пътници. 659 от тях ще бъдат поставени под 10-дневна карантина, а останалите 8 са решили, че предпочитат да се върнат във Великобритания и затова изчакат удобни полети в граничните зони, стана ясно от думите на вътрешния министър Христо Терзийски.