Започват дисциплинарни производства срещу двама магистрати по делото по случая, в който се твърди, че са използвани специални разузнавателни средства (СРС)  и е записан разговор между командира на Военновъздушните сили (ВВС) и президента. Това реши Прокурорската колегия на ВСС. 

Дисциплинарните производства са срещу полк. Антон Михов Радойнов - прокурор във Военно-окръжна прокуратура в София, и срещу полк. Добрин Маринов - военен следовател във Военно-следствен участък - Велико Търново.

Причината е забавеното разследване по случая, в който се твърди, че през 2019 година чрез СРС са записани разговори между командира на Военновъздушните сили Цанко Стойков и президента Румен Радев.
 
В дисциплинарната комисия срещу Радойнов са Георги Кузманов, Гергана Мутафова и Калина Чапкънова.

В дисциплинарния състав срещу Добрин Маринов са Стефан Петров, Светлана Бошнакова и Евгени Иванов.

Преди около месец Прокурорската колегия отказа да образува дисциплинарно производство срещу двамата военни магистрати. Искането и тогава бе на база проверка с констатации в доклад на Върховната касационна прокуратура. Бяха установени сериозни нарушения в срочността и ритмичността по досъдебно производство, водено от прокурора Антон Радойнов.

Мотивът ВСС тогава да откаже да образува дисциплинарно производство са допуснати нарушения в предложението. Затова и то бе върнато.

На 30 януари 2020 година министърът на отбраната Красимир Каракачанов каза пред журналисти, че не е знаел за подслушване на командира на Военновъздушните сили. Дали е трябвало да знам, не знам, но не съм знаел, отговори Каракачанов на въпрос знаел ли е, че по всяка вероятност срещу командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков има досъдебно производство и че е бил подслушван. По думите на Каракачанов тогава командирът на ВВС Цанко Стойков, с когото е разговарял, също не знаел. 
Димитър Абрашев/БТА