/ БГНЕС
"Конфликтът между други институции ви забранявам да коментирате. Това не е наша работа. Имате си дружи ежедневни и много важни задачи." С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към министрите от кабинета преди редовното заседание на Министерския съвет. 

Борисов припомни, че единственото, на което наскоро е реагирал, е да отговори на президент Румен Радев след обвиненията му, че не е присъствал на консултациите по изборния процес.

Прокуратурата разкри защо пита КС за имунитета на Радев (ЗАПИСИ/ДОКУМЕНТИ)

"Могат да кажат, че сме страна, но ние не сме. Взех отношение преди, че не съм отишъл на консултациите при президента. Аз не бях поканен. Бяха поканили Томислав Дончев. Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите, без да ме уведомява - за мен това е тенденциозно и неправилно. Няма случай, в който Радев да ми е поискал министри и аз да съм отказал. Но да не ме каниш, да се опитваш да ми дърпаш хората и да казваш, че Борисов не е отишъл.. Затова тогава писах във Фейсбук.", припомни Борисов. 

"В другите теми не участваме и не вземаме отношение. Като ви питат не отговаряте. Не е наша работа. Реагираме само, когато ни нападнат с лъжа.", заключи министър-председателят.