/ Dariknews.bg
Вече е започнала проверка на състоянието на оградните съоръжения по магистралите и в понеделник се очаква да са готови резултатите от нея. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова.
 
Опасен сблъсък с кон на магистрала „Тракия“ се размина без жертви (ВИДЕО)

Проверката е разпоредена вчера от министъра и съвместни комисии от представители на пътната агенция, пътна полиция и фирмите, които поддържат на пътните участъци, вече инспектират на място. Министърът информира, че е разпоредила при констатиране на повредена мрежа, мантинела или оградни пана те да бъдат незабавно възлагани и да стартира тяхното възстановяване.
 
Петя Аврамова направи коментара след участието в Международната архитектурна конференция SHARE Sofia в НДК.
 
Вчера премиерът Бойко Борисов разпореди на министър Аврамова и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов да предприемат спешна проверка на загражденията по магистралите. "Там, където са откраднати, веднага да се възстановят, там където са пробити, да се поправят", заяви Борисов на заседанието на кабинета вчера.
 
Премиерът разпореди спешна проверка на загражденията по магистралите

Тя информира още, че предстои среща с превозвачите, на която ще бъдат разгледани и други варианти на размера на тол тарифите, като датата ще бъде съгласувана с бранша. Аврамова добави, че ще бъде свикано и заседание на Обществения съвет по темата, където ще бъдат обсъдени всички елементи от въвеждането на тол системата.

Министърът подчерта, че е необходима голяма обществена подкрепа за приемането на тарифите, обхвата и въвеждането на тол система, чрез което ще се генерират средства за ремонт пътища. Тя напомни, че недофинансирането на сектора е довело до големи аномалии, като има пътища в много лошо техническо и експлоатационно състояние.
БТА