Започна проверка за действията на полицаите край Гълъбово
Започна проверка за действията на полицаите край Гълъбово / netinfo

Ще се опитаме във възможно най-кратък срок да получим яснота за случая със сблъсъка между полицаи и протестиращи край Гълъбово, каза за Дарик радио военно окръжният прокурор на Пловдив подполковник Емил Ангелов. Проверка ще установи има ли упражнен полицейски произвол и превишаване на правата на полицаите, които охраняваха митинга на миньорите, каза Ангелов.

Военно-окръжният прокурор на Пловдив подполк. Емил Ангелов е разпоредил проверка за това има ли упражнен полицейски контрол и превишаване на правата в деня на инцидента. Трима души от Военно-окръжната прокуратура в Пловдив ще се занимават с проверката. Ще се опитаме във възможно най-кратък срок да получим яснота за случая, но на този етап не може да се каже все още нищо, каза пред Дарик радио Ангелов. Междувременно районният прокурор на Гълъбово – Желязко Рубаков разпореди предварителна проверка за побоя с полицейския служител Васил Василев.

След като се запознае с материалите и след края на проверката ще стане ясно дали трябва да се образува срещу нападателя на полицая, който е 44-годишният Кольо Колев от село Млекарово. Василев разказа, че е бил ударен нарочно от Колев с дръжката на знамето.

Полицаят е от групата за охрана на масовите мероприятия. Пред журналисти Колев заяви, че не е бил полицая. Двама полицаи пострадаха, един миньор бе ранен, а трима обгазени по време на митинга на миньорите в Гълъбово.