/ БГНЕС
Малко преди 4 часа сутринта бе възстановено движението по път II-16 София - Своге в района на Лесков дол
Зам.-кметът на Своге: Искърското дефиле е опасно за шофьори, които не го познават
98609
Зам.-кметът на Своге: Искърското дефиле е опасно за шофьори, които не го познават
  • Зам.-кметът на Своге: Искърското дефиле е опасно за шофьори, които не го познават
Критичен е участъкът в Своге, където се случи тежката катастрофа в събота, отнела живота на 16 души, заяви за Дарик заместник-кметът на града Валентин Михайлов. Той добави, че пътният участък е особено опасен при дъжд, а вчера е имало порой, какъвто в Своге рядко са виждали.
 
Михайлов изрази надежда, че на днешната среща с премиера ще бъдат взети мерки за обезопасяване на мястото.

Тежко е състоянието на пострадалите при катастрофата до Своге
 
"Не бива да подценяваме и жестокия дъжд, който се изля. Просто не се виждаше нищо. Освен това е много опасно за шофьори, които не познават Искърското дефиле. Наистина мястото е много рисково. Тук е времето и мястото да кажа, е трябва да се вземат компетентни мерки от специалисти, които да кажат как да не бъде рисков този участък. Почти никой вчера не разбра, че там има тежък инцидент, не отбиваха, а няма и къде да се отбие там. Говоря за няколко секунди, не за много", каза Михайлов.

13-годишно дете е сред загиналите в жестоката катастрофа
 
"В момента чат от движението в посока Враца - Мездра - Ботевград е отбито оттук и това са натоварени и тежки тирове. Това е сериозна предпоставка и за бъдещи инциденти, които се надявам да не се случват. В конкретния злополучен участък не може да се кара с бърза скорост, в рамките почти на града е, но при определени обстоятелства става рисков", коментира още свогенският заместник-кмет пред Дарик.

На срещата, която предстои да се проведе днес, обаче не са поканени представители на местната власт, подчерта още Михайлов.

Малко преди 4 часа сутринта бе възстановено движението по път II-16 София - Своге в района на Лесков дол, съобщиха от Агенция "Пъна инфраструктура".

ВСИЧКО ЗА КАТАСТРОФАТА ЧЕТЕТЕ ТУК