/ БГНЕС, архив
Туристът, който беше открит мъртъв вчера в Стара планина, е 26-годишният д-р Марио Шкодров от Александровска болница. В страницата си във Фейсбук от лечебното заведение съобщиха скръбната новина.

 

На 16 декември Шкодров щял да навърши 27 години. Младият доктор е бил сирак, отличен студент, а от тази година избрал да специализира „Спешна медицина”. Много пъти е участвал доброволно и безвъзмездно в прегледите на възрастни хора от Северозападна България, организирани от Фондация „Направи добро – Александровска” и партньори, посочват още от лечебното заведение:
 
"Въпреки краткия му житейски и професионален път, ще запомним д-р Шкодров с неговата усмивка, с голямото му сърце, кураж и желание да откликва на всеки зов за помощ, винаги готов да се себераздава и да твори добро…. Горди сме, че имахме честта да го познаваме! Поклон пред светлата му памет!"

Откриха мъртъв турист, изчезнал на 10 декември
 
30 планински спасители издирваха изгубилия се турист, който бе в неизвестност от 10 декември, когато около 16 часа той тръгнал от хижа "Добрила" в лошо време. За последно се обадил на хижаря в хижа "Амбарица", където възнамерявал да стигне, за да съобщи, че се губи. Според Емил Нешев от ПСС именно късното тръгване в лошо време е станало причина за злощастния инцидент.