Задържан е стрелецът срещу Николай Станев
Задържан е стрелецът срещу Николай Станев / netinfo
Полицията в София задържа извършителя и поръчителя на стрелбата срещу криминално проявения Николай Станев, който беше прострелян на 20 януари тази година на улица „Лайош Кошут” в София. МВР издирва още един човек, заподозрян като съучастник в престъплението.

След разследване на фактите около тази стрелба, в столицата бе задържан 39-годишният Валентин.

Полицията издирва друг съучастник на престъплението – Ивайло, но от СДВР отказаха да дадат повече подробности. И двамата замесени в този случай са криминално проявени, преди време в София са осъждани за кражби на автомобили и рекет, съобщиха още от МВР.

Сутринта на 30 март е бил установен и поръчителят на стрелбата – българин, който се занимава с наркотрафик в Турция. В момента той се намира в турски затвор, на турските власти ще бъдат съобщени обстоятелствата около замесването на този български гражданин в престъплението в София, съобщиха още от СДВР.

Причина за стрелбата са били 100 хиляди лева, който българският гражданин, поръчал убийството, е дал на Николай Станев, преди около две години за развиване на бизнес. Впоследствие с тези 100 хиляди Станев е отворил заложна къща в София, но отказал да върне парите, след което било поръчано убийството.

Засега няма данни за други лица, които да са замесени в това престъпление, полицията обаче издирва още свидетели.