Синът на един от избягалите затворници - Владимир Стефанов, е задържан. Той е докаран по обяд в Столичната дирекция на вътрешните работи. 22-годишният мъж е задържан по подозрение в съучастничество при бягството на баща му от затвора, съобщава NOVA.
 
В полицията в Ботевград цяла нощ продължиха разпитите на близките на Владимир Стефанов. Синът и майката на избягалия затворник бяха извикани на разпит във вторник, в 18 часа вечерта.

 3 април: Двама затворници избягаха от Софийския затвор след въоръжено нападение (СНИМКИ)

Разпитът на майката е приключил сравнително бързо, но синът е прекарал в районното управление близо 15 часа. След това той беше откаран под конвой към София, за да се провери дали има общо с бягството.
 

Съпругата и дъщерята на Владимир Пелов са в Малта. Разследващите наблюдават и този маршрут, за да видят дали Пелов не се е отправил натам след бягството си.
 
Имало данни за подготовка за бягство на затворника Стефанов още през 2017-а

Вчера двама рецидивисти - Владимир Стефанов и Радослав Колев, избягаха от софийския затвор след като заплашиха надзиратели с оръжие. Пострадали няма, а след инцидента започна търсенето на бегълците. Още вчера полицията обяви за издирване Колев и Стефанов и призова хората за съдействие.

Затворниците от Софийския затвор произвели изстрели при бягството си

Столичната дирекция на вътрешните работи призова хората, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. От дирекцията предупреждават хората да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива. 

Маринов за издирването на избягалите затворници: МВР работи във всички посоки, целият ресурс е впрегнат

Главният секретар на МВР Младен Маринов предупреди хората по никакъв начин да не търсят физически контакт с избягалите затворници.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев увери, че е впрегнат целият ресурс на полицията за издирването на бегълците.
nova.bg