Шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Младен Маринов
Шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Младен Маринов / БГНЕС, архив
Младежи са задържани, а един човек е пострадал леко след хвърляне на пиратки и бомбички от футболни фенове в София преди дербито Левски-ЦСКА. Това съобщи Столичната дирекция на вътрешните работи. В 14.30 часа започна срещата Левски-ЦСКА и столичната полиция предприе мерки за охрана на обществения ред във връзка с мача.

15 младежи футболни фенове са били задържани към 11.30 часа пред търговски център на ул. „Николай Коперник“ в столицата. Арестуваните запалянковци са били част от група от 30-40 души фенове на един от отборите и по време на придвижването си хвърляли пиратки и бомбички. Сред задържаните има и непълнолетни.

"Има инцидент със сбиване между фенове в автобус на градския транспорт пред сграда в центъра. Задържани са над 15 лица, с които се работи за изясняване на съпричастност", съобщи пред „Фокус“ директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

Малко по-късно, към 12.30 часа на бул.“Тодор Александров“ при събирането на агитката на "Левски" част от феновете също хвърляли пиратки и бомбички, при което един младеж е пострадал. Пострадалият е футболен фен, който се е наранил сам. Нараняването му е леко, стана ясно от думите на шефа на столичната дирекция на полицията пред "Фокус".